آش شله قلمکار
هر عمل و اقدامي که در ترکيب آن توجه نشود، و آغاز و پايان آن معلوم باشد ، به آش شله
قلمکار تشبيه و تمثيل مي شود .
در طبخ آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر:تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و حبوبات نظیر
نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست بی استخوان، زردچوبه و روغن و..
استفاده میشد .
این آش به دستور ناصرالدین شاه و نذر وی همراه با آداب و تشریفات ویژهای سالی یکبار پخته و
میان مردم و درباریان پخش میشد و کلیه اعیان و اشراف و رجال و شاهزادگان و زوجات شاه و
وزرا در این آشپزان افتخار حضور داشتتند و به کار طبخ و آشپزی می پرداختند. و هر کس به فرا
خورشان و مقام خویش کاری انجام می داد تا آش مورد بحث حاضر و مهیا شود. چون این آش
ترکیب نامتناسب و از مواد بسیار تشکیل شده بود، هر کاری که ترکیب ناموزون داشته باشد را
به آش شله قلمکار تشبیه می کنند.
+ نوشته شده در 2012/11/1 ساعت توسط ehsan.azarnia
|